Mart ayını da bitirdik. Bir ay daha geride kaldı. Havalarını yavaş yavaş ısınmaya başladığı şu günlerde bir kaç haberi sizlerle paylaşmak istiyorum.
İlk haberim, Ubuntu ile ilgili. Ubuntu‘nun 2009 yılında 9.04 versiyon numarasıyla piyasaya sürülecek ilk sürümü olan Jaunty Jackalope’un Beta versiyonu oldukça kararlı olarak çalışmaya devam ediyor. Release Candidate yani Son Sürüm Adayı’nın 16 Nisan 2009’da çıkması bekleniyor. Kararlı sürüm ise 23 Nisan 2009’da kullanıcıların beğenisine sunulacak… Detaylar için ww.ubuntu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Linux kullanıcıları, PcNet dergisinin nisan sayısını kaçırmasın. Çünkü LinuxNet’in son üç sayısı PcNet Nisan sayısıyla birlikte hediye olarak veriliyor. Ayrıca, Pardus Eğitim Videosu ve Verbatim markalı boş bir DVD de derginin diğer ilgi çekici hediyeleri arasında yer alıyor. Dergi içeriğiyle ilgili detaylı bilgiler için burayı ziyaret edebilirsiniz…
Gmail e-posta servisine eklenen deneysel özellikler bundan böyle dünya ile aynı anda Türk kullanıcıları tarafından da takip edilebilinecek. Bugüne kadar sadece ABD ve İngiltere’den erişilen e-posta servislerinde kullanılabilir durumda olan Gmail Labs artık Gmail Laboratuarları adıyla Türk kullanıcılara açıldı. Türkiye’deki Gmail kullanıcılarına kademeli olarak sunulan ve Gmail ekibinin deneysel çalışmalarını kendi hesabınızda denemenizi sağlayan bu faydalı özelliğe Ayarlar bölümündeki Laboratuarlar sekmesinden erişebilirsiniz.
1 Nisan virüsüne dikkat! Daha önce kullanıcılara kabus olan Conficker virüsünün kodları arasında 1 Nisan tarihinde aktive olacağına dair gizlenmiş kodlar çıkmıştı. Bu durum kullanıcıları kendi sistemlerini koruma altına almak üzere çözüm arayışına itti. Fakat bu çözümü arama motorlarında arayanları bekleyen başka bir tehlike daha var. Güvenlik uzmanları şu anda internet üzerinde pek çok sahte web sitesinin, Conficker’a karşı önlem çözümleri sunduğunu iddia etmesine rağmen, bu sitelerin aslında bilgisayarlara virüsü bulaştırmak için hazırlanmış oluğunu söylüyorlar. Symantec yetkilileri kullanıcıların arama motorları üzerinden Conficker’a çözüm bulmaya çalışmamalarını, çözümü güvendikleri ve tanıdıkları sitelerden bulmayı denemelerinin daha sağlıklı olacağını belirtiyor.